Ανακαλύψτε την Σκάλα Σωτήρος

Ανακαλύψτε την Σκάλα Σωτήρος

Ο γραφικός οικισμός της Σκάλας Σωτήρος απλώνεται κατά μήκος μιας γραφικής και ήσυχης παραλίας. Οι κάτοικοι του ορεινού χωρίου Σωτήρας το εγκατέλειψαν προτιμώντας τον παραθαλάσσιο οικισμό. Η κίνηση αυτή σηματοδότησε και την μεταστροφή των δραστηριοτήτων τους, από καθαρά αγροτικές, στην ενασχόληση με την αλιεία με πιο επαγγελματικό τρόπο, αλλά και με τον τουρισμό. Έτσι μετά το 1976 ο οικισμός γνώρισε ραγδαία ανοικοδόμηση, ώστε σιγά-σιγά να γνωρίσει και την τουριστική αξιοποίηση.

Το γραφικό λιμανάκι του οικισμού, προσφέρει φιλοξενία σε εκατοντάδες πλεούμενα αλλά και ευκαιρία για ψάρεμα για τους αρχάριους ή τους λιγότερο ριψοκίνδυνους. Οι φοίνικες που βρίσκονται κατά μήκος της οργανωμένης παραλίας με μικρά ταβερνάκια και μπαρ που λειτουργούν όλη την ημέρα, δίνουν ένα εξωτικό τόνο στον τόπο. Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να βρει εδώ, την επιβλητική καμινάδα του πιο παλιού εργοστασίου για την επεξεργασία του πυρήνα της ελιάς και την παραγωγή θερμότητας. Είναι από τις αρχαιότερες που υπάρχουν στο νησί και δίνει ένα αέρα μιας αλλοτινής εποχής στο τοπίο γύρω της...

Στις 6 Αυγούστου το χωριό γιορτάζει και στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που κτίστηκε το 1890, συγκεντρώνεται κόσμος από ολόκληρο το νησί αφού σ΄αυτή την εκκλησία οφείλει το χωριό την ονομασία του. Στα θεμέλια της εκκλησίας μπορεί κανείς να θαυμάσει τα λουτρά των Ύστερων χρόνων της ρωμαϊκής περιόδου καθώς και τα απομεινάρια του προϊστορικού οικισμού της πρώιμης εποχής του Χαλκού στο προαύλιο του Ναού.

Το χωριό απλώνεται κατά μήκος της περιφερειακής οδού που διατρέχει περιμετρικά το νησί, σταματήστε να το εξερευνήσετε και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ψωμί του τοπικού φούρνου από τα καλύτερα στο νησί. Το χωριό παρουσιάζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες.

Υπάρχει πλήθος καταλυμάτων για όλα τα γούστα, κατά μήκος της πανέμορφης παραλίας πολλά μπαρ και εστιατόρια καθώς και γραφικές ταβέρνες υποδέχονται τον επισκέπτη καθιστώντας τη Σκάλα Σωτήρα μια εναλλακτική πρόταση για την καλοκαιρινή σας έξοδο αλλά και μια εξαιρετική επιλογή για ήρεμες διακοπές.

Παραλία της Σκάλας Σωτήρος

Είναι μια μικρή, αμμώδης οργανωμένη παραλία. Ψιλή άμμος υπάρχει τόσο στην ακτή όσο και στο νερό. Το βάθος αυξάνεται σταδιακά και έτσι η παραλία είναι κατάλληλη για παιδιά. Σύμφωνα με πολλές απόψεις, από αυτήν την παραλία είναι ορατά τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στη Θάσο.


Η παραλία είναι πολύ αξιοπρεπής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις μέρες που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο και να περιπλανηθείτε στις άλλες παραλίες για τις οποίες η Θάσος είναι γνωστή, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια ολόκληρης της παραμονής στο νησί.

Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες χωρίς χρέωση, αν παραγγείλετε ένα καφέ ή ποτό. Στο πίσω μέρος της παραλίας υπάρχει ένα εξαιρετικό εστιατόριο και ένα καφέ μπαρ με ήσυχη μουσική.

Comments are closed.